/ 2023-02 [Podnik]

Podporujeme dobrovolníky po celém světě

Hettich podpořil neziskové organizace částkou 59 500 euro

Zaměstnanci Hettich se věnují dobrovolnictví po celém světě. I v roce 2022 podpořil Hettich v rámci programu „Hettich Aktivity dobrovolníků“ neziskové organizace z celého světa. Každý ze 119 přihlášených projektů z Německa, České republiky, Austrálie a Spojeného království podpořil Hettich částkou 500 euro. Celková částka činila 59 500 euro, z čehož 19 500 euro putovalo k projektům z České republiky.

Kolegyně Ursula Kreitschmann z Vlotho dobrovolničí jako trenérka u dětského týmu dobrovolných hasičů Kalletal Erder. Mimo jiné se děti učí podat první pomoc, ošetřovat popáleniny nebo o tom, jak je oheň nebezpečný a jak zamezit šíření požáru. Peníze využijí na tzv. kouřový dům, který slouží k nácviku úniku před ohněm. Foto: Hettich

Zaměstnanci Hettich mohou do programu Hettich Aktivity dobrovolníků přihlásit neziskovou organizaci, ve které dobrovolničí a získat tak finanční příspěvek 500 euro. Hettich tímto podporuje organizace, které se věnují sociální práci, vzdělávání, vědě, sportu a výživě, kultuře, přírodě nebo životnímu prostředí.

„Jsme nadšení, že jsme mohli znovu podpořit tolik projektů, ve kterých se angažují naši zaměstnanci. Pozitivní zpětná vazba, kterou od neziskových organizací dostáváme, jenom potvrzuje, že děláme správnou věc,“ říká Laura-Sophie Putschies, manažerka komunikace Hettich.

Program Hettich Aktivity dobrovolníků vznikl v roce 2013 u příležitosti oslav 125 let od založení společnosti. Od té doby Hettich podpořil více než 1 200 projektů a organizací, kterým daroval více než 700 tisíc euro.